Sverigelotten

Här på Storvinster gillar vi allt som har med stora vinster att göra. En av våra personliga favoriter är skraplotten Sverigelotten, som varit aktiv ända sedan 2004. Detta är en skraplott som ger dig möjligheten att vinna pengar direkt på din lott. Inte nog med det – det finns även chans att vinna 25 miljoner kronor! 

På denna sida har vi samlat all information du kan tänkas behöva om du är intresserad av att lära dig mer om Sverigelotten. Vi hoppas att du kommer att gilla det! 

Sverigelotten

Vad är Sverigelotten? 

Om du mot förmodan inte har hört talas om Sverigelotten är det på sin plats att vi förklarar lite mer ingående. Sverigelotten är en svensk skraplott som du kan köpa i fysiska butiker, hos föreningar eller digitalt. Ditt mål är att skrapa fram tre likadana symboler eller belopp, vilket kan ge dig en vinst på hela 25 miljoner kronor! 

Det som är unikt med Sverigelotten är att den är en del av Folkspel. Folkspel i sin tur är en ideell organisation som jobbar mot att stärka det svenska föreningslivet. När du köper Sverigelotten går allt överskott tillbaka till föreningar runt om i Sverige. Genom att köpa Sverigelotten hjälper man helt enkelt till att stötta föreningslivet i Sverige. 

Samtidigt som du stöttar föreningslivet har du personligen chans till riktigt stora vinster. Tidigare har vi pratat om stora vinstmöjligheter på V75, Bingo och Stryktipset, så nu är det dags att gå igenom dina chanser till vinst på Sverigelotten. 

Sverigelotten – Olika skraplotter 

Det finns fyra olika skraplotter att välja mellan när du ska köpa Sverigelotten. Priset på lotterna ligger mellan 5 och 5 kronor. 

Den vanligaste lotten är Sverigelotten, där du har chans till en vinst på 25 miljoner kronor. Därefter kommer Sverigelotten Premium, som lanserades under 2019, där du istället har chans på en vinst upp till 50 miljoner kronor. De två andra lotterna kallas för FärgFemman och Kosing. 

Vinstmöjligheter för de olika skraplotterna 

  • Sverigelotten – vinst upp till 25 miljoner 
  • Sverigelotten Premium –  vinst upp till 50 miljoner 
  • FärgFemman – vinst upp till 1 miljon kronorn
  • Kosing – vinst upp till 250 000 kronor 

Kostnad för de olika skraplotterna 

  • Sverigelotten – 25 kronor  
  • Sverigelotten Premium – 50 kronor 
  • FärgFemman – 30 kronor
  • Kosing – 5 kronor 

Vinstchans på Sverigelotten 

Sverigelotten ger i snitt vinst på var fjärde lott. Detta innebär att av alla lotter som trycks av Sverigelotten så är det en vinst på 25% av alla. Det är dock viktigt att komma ihåg att det inte finns någon garanti att de lotter du eventuellt köper har en vinst kopplad till sig. 

Så fungerar Sverigelotten

Sverigelotten är som tidigare nämnt en skraplott. Den fungerar därför på samma sätt som andra skraplotter, som Triss. Om du spelar Sverigelotten fysiskt så finns det en skrapyta som du skrapar bort (till exempel med en peng, sked eller nagel) för att få fram symboler och belopp. Det är dessa belopp eller symboler som avgör om du vinner eller inte. 

Om du istället spelar med en digital Sverigelott så fungerar det egentligen på samma sätt, men lotten är istället digital och du skrapar med ditt finger (om du spelar med mobilen) eller med muspekaren (om du spelar med din dator). Du har även möjlighet att välja en funktion som automatiskt skrapar lotten åt dig.