Fler vinster på lotto

Internet har ökat möjligheterna att spela på lotto något enormt. Flera lottospel med stora vinster som upptog kring föreningar och stater (och därför var platsbundna till kanske ett visst land eller stad) har nu moderniserat så man kan köpa sina lotter och tips via nätet. Slots och betting är just nu betydligt mer populära bland svenska spelare, men lotto är på uppgång. Utöver Sveriges bästa lotton som Powerball och självklart Svenska Spels lotto, äger flera stora dragningar rum varje vecka. Vi på Storvinster.com har valt ut de bästa.

EuroJackpot

Euro Jackpot Lotto

Med en maximal pott-storlek på 90 miljoner euro är EuroJackpot ett bra alternativ för den som söker riktigt stora pottar. Spelformatet är likt Powerball och EuroMillions i det att spelaren tippar på sju nummer totalt: först fem vita bollar med nummer mellan 1 och 50, sedan två röda bollar med nummer mellan 1 och 10. Ett nummer kan bara dras en gång per färg.

EuroJackpot kan spelas i alla länder världen över, och du kan enkelt delta genom att köpa en lott över internet.

Mega Millions

Mega Millions

Detta är ett amerikanskt lotteri i samma stil som Powerball: Fem vita bollar och en guld-boll ska matchas för jackpott. Numren som dras är unika för varje färg och ordningen i vilka de dras spelar ingen roll. Jackpotten börjar på 15 miljoner dollar och ökar för varje dragning den rullar över med 5 miljoner dollar.

Man behöver inte vara amerikansk medborgare för att spela på Mega Millions, men man behöver befinna sig i landet för att kunna köpa en lott.

Svenska Keno

Keno i Sverige

Keno är ett lotto-spel som liknar bingo i det att spelaren skapar rader bestående av ett till elva olika nummer (kallade nivåer i Keno) som ska matchas mot 20 nummer som dagligen dras i TV4. Siffrorna som dras ligger mellan 1 och 80. Vinstpotentialen ökar mer och mer för varje nivå spelaren satsar på.

Dessutom kan man spela på Kung Keno, som en av de 20 dragna siffrorna utses till genom en sista dragning. Om man prickar in Kung Keno så ökar vinsterna markant, och det är också med denna siffra som de absolut högsta vinsterna kan nås. 11 rätt (vilket bara kan nås på den högsta Keno-nivån, med 11 tippade nummer) ger, med 5 kronors radinsats, 5 miljoner kronor utan Kung Keno, men 15 miljoner med Kung Keno.

Vikinglotto

Lotto Viking Sverige

Detta spel är ett samarbete mellan flera av de nordiska och baltiska länderna. Spelaren tippar på sex unika nummer av 48 olika tillsammans med två tilläggs-nummer, också de mellan 1 och 48. Sex rätt ger jackpott-utdelning. Alla länder förutom just Sverige som deltar i viking-lottot spelar om en högre jackpott genom ett extra ”lucky number”, men Svenska Spel valde att inte delta i detta. Vikinglotto kan i Sverige spelas med tilläggsspelet Joker som är känd från vanliga lottodragningar.