Vinn stort på V75

Bland alla olika travspel vi har i Sverige, såsom V64 och V86, är det V75 som är det mest populära. Dess succé beror inte minst på storvinster som det går att vinna på detta spel, om du lyckas får alla rätt. Det är företaget ATG, Aktiebolaget Trav och Galopp, som tillhandahåller spelet. Deras olika travspel (för vilka ATG har monopol följs av tusentals travälskare i Sverige och utomlands.

Den totala vinstpotten i V75 ökar ju fler spel som lämnats in för den aktuella spelomgången. Det är bara bra för oss i Sverige som är med och försöker tippa på hästar om det går bra för svensk travsport. Även de som aldrig har spelat på trav känner säkert till spelet och varumärket tack vare tv-sändningar och kuponger som finns utplacerade i de flesta spelbutiker i Sverige.

Trav och v75 på nätet

Idag sker en del spel på V75 på nätet i stället, men i och med att travspelare är mer konservativa och i snitt något äldre än de som spelar om pengar i allmänhet, satsas det relativt mycket pengar procentuellt sett på trav och hästar i spelbutiker och på travbanorna runtom Sverige.

V75 vinna på hästar

V-spelen från ATG förklaras genom deras namn: om ett V-spel har en siffra (exempelvis V3) så gäller det att tippa vinnande häst i 3 lopp för att vara garanterad vinsten (som ibland kan vinnas i det exemplet med enbart två rätt, men det beror på). Ifall V-spelet har två siffror så innebär den första siffran antal lopp, som är sju i fallet V75, och den andra siffran antalet rätt man minst ska ha för att vinna på den lägsta nivån, fem rätt i fallet V75.

Vad står V för? Svaret är enkelt. Det är en förkortning av ordet vinst.

Dessa typer av spel spelas ofta med system, där man kan tippa på inte bara en utan flera hästar per lopp. System-spel är egentligen ett annat sätt att förklara och förenkla sambandet mellan olika rader, där spelaren kanske vill säkra ett osäkert lopp i spelet som har många olika vinst-kandidater. Exempelvis så kanske man för ett visst lopp är väldigt säker på vinnaren, och därför bara tippar på denna i systemet (en så kallad spik) medan man för ett annat lopp tror på tre starka kandidater: då lämnar man in ett system bestående av alla permutationer (variationer) av rader som inkluderar dessa hästar som vinnare i deras respektive spel.

För att öka sina chanser till vinst så tjänar spelaren på att lära sig om hästarna, kuskarna och travbanorna där tävlingarna går. Andra faktorer som påverkar travets utgång är temperatur och väder, där hästarna ofta presterar olika bra beroende på förutsättningarna. Många spelare för därför noggrann statistik så de kan jämföra ATG-oddsen för hästarna med sina egna beräknade odds.

Rekordvinster på V75

Den största vinsten som utbetalats för V75 i Sverige låg på drygt 67 miljoner kronor och vanns på Axevalla travbana i februari 2010. Näst största vinsten var strax över 56 miljoner kronor och togs i Åby i januari 2012.