Stora vinster på Triss och Tia

Skraplotter är ofta spännande att spela på; förväntan byggs upp för varje ruta som avslöjas allt eftersom täck-ämnet (oftast latex) skrapas bort. Triss är en välkänd klassisk svensk skraplott som finns i olika former, bland annat dubbel-lotter och teman vid jul och påsk.

Svensk Trisslott

Det finns ett par svenska rättsfall rörande just Triss-lotter och storvinster, de där man får åka till TV4-studion i Stockholm och skrapa fram stora belopp på mellan 100 000 och 15 miljoner kronor. Den som köper lotten är ägare men om man låter någon annan skrapa (framför allt i TV) kan det, oavsett vad man kommit överens om muntligt, sluta i en civilrättslig stämning där ord står mot ord. Det är därför bäst att vara tydlig med ifall eventuella vinster skall delas på om två människor skrapar lotten tillsammans, alternativt undvika dessa situationer totalt.

Skrapet sker i TV4 nyhetsmorgon klockan 7:15 på vardagar, 9:20 samt 9:50 lördagar och 10:40, eller strax efter, på söndagar.

Triss

Det högsta belopp som kan vinnas på triss är 15 miljoner kronor i form av månatliga utbetalningar på 50 000 kronor över 25 år. Detta belopp vinner man genom att skrapa fram tre klöver-rutor vilket är det ena av två sätt att få åka till TV4-studion för att skrapa tv-Trissen. Vi har även skrivit en längre artikel om hur du vinner stora pengar på Triss.

Det andra sättet att nå dit är genom att man skrapar fram tre tv-rutor. Lyckas man med det så skrapar man i TV om ett engångsbelopp på upp till 5 miljoner kronor, vilket också är en ansenlig summa pengar.

Stora vinster på triss

Tia skraplott

Tia lotten är en skraplott utgiven av Svenska Spel som kostar just 10 kronor att köpa. Den har gått om Triss i popularitet, förmodligen på grund av det fördelaktiga priset. Lotten finns i två utföranden som skiljer sig något åt: Tia Stjärnvinsten och Tia Kalasvinsten. Båda lotternas vinstformat är i grunden likt de flesta andra skraplotter: vid tre lika belopp i skrap-rutorna så vinns den matchade summan.

Stjärnvinsten har ett extra moment under själva skrapet: om tre stjärnor matchas någonstans på planen så blir lottens totala vinstsumma alla nio belopp summerat. Tia Stjärnvinsten-lotterna har dessutom en extra krona/klave-ruta där du kan dubblera totalvinsten. Allt sammantaget ligger maxvinsten på 250 000 kronor.

Beloppet du kan vinna på Kalasvinsten-lotten är detsamma som för Stjärnvinsten-lotten: 250 000 kronor. Den spelas dock på ett annat sätt för jackpott. Om tre paket skrapas fram på lotten så får spelaren, förutom lott-vinsten, åka till Mix Megapol-studion och delta i ett live-skrap med potentiell vinst på mellan 50 000 och 100 000 kronor.