Bingo

Bingo är en spelform som går ut på att skapa rader på horisontalen och vertikalen på en bingobricka, oftast bestående av 25 rutor arrangerade i ett mönster om fem gånger fem rutor. Den är speciellt populär bland damer. Bingo på nätet är störst i tre länder:

  • Storbritannien
  • Sverige
  • USA

Dessutom är bingo på nätet extremt populärt i spansktalande länder och Italien. Nätspel har dock inte riktigt slagit igenom på dessa marknader. I Sverige och engelsktalande länderna är bingo på nedgång. Anledningen är att slots har tagit över tronen. Nu när vi använder mobila enheter för spel, funkar spelautomater bättre än bingo som kräver en större skärm. Bingo i hallar har slutat vara stort efter rökförbudet. En del hallar gick i konkurs kort efter den nya regleringen har trätt i kraft. I vissa länder är bingohallar populära, men det är slots som spelas där, medan bingo agerar skyddsmantel på grund av regleringen.

Bingo regler

De vinnande numren dras efter hand där spelarna rankas i vinst efter hur snabbt de vinner. Ibland stoppas spelet efter att en spelare fått bingo och ibland fortsätter det med andra- och tredjepristagare och ibland fler än så.

Bingo jackpott spel

Det första bingospelet som spelades i Sverige arrangerades år 1961 av Gunnarstorps Idrottsförening. Traditionsenligt så var det ofta idrotts-klubbar och andra ideella föreningar som höll i bingo-spelen till förmån för deras ändamål. Nu för tiden så spelas bingo oftast över internet och nät-bingo blev i Sverige väldigt populärt kring 2009-2010.

Många sidor som erbjuder bingo-spel har bonusar vid registrering som ofta innebär 100 kr att spela för utan krav på insättning, vilket gör att man kan börja vinna helt gratis. Detta kan ses som motsvarigheten till freespins på slottar. Flera sidor matchar även insättningar upp till ett visst belopp. Det är fördelaktigt att söka efter de sidor som har bäst bonusar, de högsta matchningarna och den bästa återbetalningsprocenten för att maximera sina chanser till vinst.

Bingo brukar kunna ge ganska bra ekonomisk utdelning, dock inte i samma klass som jackpottarna för slottar eller på lotto. Om man vill spela om riktigt höga potter kan man söka sig till brittiska bingo-sidor, som ofta brukar ge lite högre utdelning än deras svenska motsvarigheter.

Stora bingovinster

De största bingo-vinsterna i Sverige har alla legat kring miljonen, där rekordet är 1,3 miljoner kronor som kammades hem på mariabingo. Det är inget man blir ekonomiskt oberoende av, men ändå ett trevligt tillskott till kassan. Pottarna kommer sannolikt växa ju mer populärt bingo blir i de svenska hushållen.

Den absolut största bingo-vinsten på online-bingo genom tiderna, hela 67,85 miljoner kronor, vann en britt vid namn Jon Orchard. Det är ett tydligt exempel på hur jackpottarna skiljer sig åt mellan Sverige och Storbritannien.