Vinna stort på Stryktips

Stryktipset behöver egentligen ingen introduktion. I Sverige vet vi alla hur spelet går till. De flesta av oss följer fortfarande matcher som blir utvalda av spelmonopolbolaget och testar lyckan, om vi har några minuter över på ICA.

Stryktipset är ett spel från Svenska Spel med gamla anor: det började spelas redan år 1934. Man spelar detta tips genom att ange, för varje inlämnad rad, vad man tror resultatet kommer bli för tretton olika fotbollsmatcher. Resultatet anges i 1 X 2-formatet. En etta betyder vinst för hemmalaget, tvåa vinst för bortalaget, och ett kryss betyder att man tror matchen kommer spelas lika. Att spelet heter stryktipset beror på att man från början spelade genom att stryka de resultat som inte skulle slå in, istället för att kryssa de resultat man trodde på (som man gör idag).

1x2 tippa

Att kamma hem maximala tretton rätt på en rad är väldigt svårt, något som gett spelet dess slogan ”13 rätt är respekt”. Det är därför väldigt vanligt att spela på system när det kommer till stryktipset. System-spel innebär att man satsar på flera resultat för varje match och därför lämnar in alla möjliga rader med dessa resultat. Exempelvis, om man spelar 1 X för en match och X 2 för en annan match lämnas raderna 1 + X, 1 + 2, X + 1 och X + 2 in (raderna är ifyllda med övriga 11 match-bets).

Om man tippar avancerade system ökar insatserna ganska snabbt men det säkrar också chanserna till 13 rätt och maximal utdelning. Man registrerar sitt spel antingen hos Svenska Spels ombud eller på deras internet-sida. Spelet har spelstopp kl. 15.55 varje lördag.

Så fungerar vinster för Stryktips

Stryktipset fungerar så att en viss procent av beloppet för alla inlämnade tips delas ut till de olika vinstklasserna. 40% delas ut över alla som tippat 13 rätt, 15 % till 12 rätt, 12 % till 11 rätt och 25 % till 10 rätt. Storleken på vinsterna kan därför variera kraftigt beroende på hur många som tippat rätt den aktuella omgången. Ungefärligt kan man förvänta sig kring mellan ett par hundra tusen upp till 20 miljoner (om man är ensam vinnare) för 13 rätt.

Rekordvinster

Det högsta belopp som delats ut på stryktipset är 20 miljoner kronor, år 2011. Det är den högsta möjliga vinsten för stryktipset, och kammas hem av de som ensamma lyckats tippa 13 rätt.